Politika zasebnosti CCPA

Politika zasebnosti

Naš pravilnik o zasebnosti je bil nazadnje posodobljen 24. julija 2023.

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje naše politike in postopke o zbiranju, uporabi in razkritju vaših podatkov, ko uporabljate storitev, ter vam pove o vaših pravicah do zasebnosti in o tem, kako vas ščiti zakon.

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje storitve. Z uporabo storitve se strinjate z zbiranjem in uporabo informacij v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. Ta pravilnik o zasebnosti je ustvaril TermsFeed Predloga pravilnika o zasebnosti CCPA.

Razlaga in definicije

Tolmačenje

Besede, katerih začetnica je velika, imajo pomene, opredeljene pod naslednjimi pogoji. Naslednje definicije imajo enak pomen ne glede na to, ali so navedene v ednini ali množini.

Definicije

Za namene tega pravilnika o zasebnosti:

  • "Račun" pomeni edinstven račun, ustvarjen za vas za dostop do naše storitve ali delov naše storitve.

  • "posel", za namene CCPA (Kalifornijski zakon o zasebnosti potrošnikov), se nanaša na družbo kot pravno osebo, ki zbira osebne podatke potrošnikov in določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov potrošnikov ali v imenu katere se ti podatki se zbira in samostojno ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov potrošnikov, ki poslujejo v zvezni državi Kalifornija.

  • "Podjetje" (v tej pogodbi imenovano "podjetje", "mi", "nas" ali "naš") se nanaša na bavarianoldschool.com

  • "Država" se nanaša na Združeno kraljestvo.

  • "potrošnik", za namene CCPA (Kalifornijski zakon o zasebnosti potrošnikov), pomeni fizično osebo, ki je rezident Kalifornije. Rezident, kot je opredeljeno v zakonu, vključuje (1) vsakega posameznika, ki je v ZDA drugače kot za začasen ali prehoden namen, in (2) vsakega posameznika s stalnim prebivališčem v ZDA, ki je zunaj ZDA za začasen ali prehodni namen.

  • "Piškotki" so majhne datoteke, ki jih spletno mesto shrani na vaš računalnik, mobilno napravo ali katero koli drugo napravo in vsebujejo podrobnosti o vaši zgodovini brskanja na tem spletnem mestu med številnimi uporabami.

  • "Upravljavec podatkov", se za namene GDPR (Splošna uredba o varstvu podatkov) nanaša na družbo kot pravno osebo, ki sama ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov.

  • "Naprava" pomeni katero koli napravo, ki lahko dostopa do storitve, kot je računalnik, mobilni telefon ali digitalna tablica.

  • "Ne sledi" (DNT) je koncept, ki so ga spodbujali regulativni organi ZDA, zlasti ameriška zvezna komisija za trgovino (FTC), za internetno industrijo, da bi razvila in uvedla mehanizem, ki uporabnikom interneta omogoča nadzor nad sledenjem njihovih spletnih dejavnosti na spletnih mestih .

  • "Osebni podatki" je katera koli informacija, ki se nanaša na identificiranega ali določljivega posameznika.

    Za namene CCPA osebni podatki pomenijo vse informacije, ki identificirajo, se navezujejo na vas, opisujejo ali jih je mogoče povezati z vami ali bi lahko bile razumno povezane, neposredno ali posredno, z vami.

  • "razprodaja", za namene CCPA (Kalifornijski zakon o zasebnosti potrošnikov) pomeni prodajo, najem, sprostitev, razkritje, razširjanje, dajanje na voljo, prenos ali drugačno ustno, pisno ali elektronsko ali drugo sporočanje osebnih podatkov potrošnika drugemu podjetju ali tretji osebi za denarno ali drugo dragoceno nadomestilo.

  • "Storitev" se nanaša na spletno stran.

  • "Ponudnik storitev" pomeni vsako fizično ali pravno osebo, ki obdeluje podatke v imenu družbe. Nanaša se na podjetja ali posameznike tretjih oseb, ki jih podjetje zaposluje za omogočanje storitve, zagotavljanje storitve v imenu družbe, izvajanje storitev, povezanih s storitvijo, ali pomoč družbi pri analizi uporabe storitve.

  • "Podatki o uporabi" se nanaša na samodejno zbrane podatke, ustvarjene z uporabo storitve ali iz same infrastrukture storitve (na primer trajanje obiska strani).

  • "Spletna stran" se nanaša na bavarianoldschool.com, dostopen na https://bavarianoldschool.com

  • "ti" pomeni posameznika, ki dostopa ali uporablja storitev, ali podjetje ali drugo pravno osebo, v imenu katere tak posameznik dostopa ali uporablja storitev, kot je primerno.

Zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov

Vrste zbranih podatkov

Osebni podatki

Med uporabo naše storitve vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki jih lahko uporabimo za stik ali identifikacijo. Osebno določljivi podatki lahko vključujejo, vendar niso omejeni na:

  • Email naslov

  • Ime in priimek

  • Telefonska številka

  • Naslov, država, provinca, poštna številka, mesto

  • Podatki o uporabi

Podatki o uporabi

Podatki o uporabi se ob uporabi storitve zbirajo samodejno.

Podatki o uporabi lahko vključujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola vaše naprave (npr. naslov IP), vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jih obiščete, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh, edinstvena naprava identifikatorje in druge diagnostične podatke.

Ko do storitve dostopate z mobilno napravo ali prek mobilne naprave, lahko samodejno zbiramo določene podatke, vključno z vrsto mobilne naprave, ki jo uporabljate, edinstvenim ID-jem vaše mobilne naprave, naslovom IP vaše mobilne naprave, vašim mobilnim telefonom, vendar ne omejeno nanje. operacijski sistem, vrsto mobilnega internetnega brskalnika, ki ga uporabljate, edinstvene identifikatorje naprave in druge diagnostične podatke.

Prav tako lahko zbiramo podatke, ki jih pošlje vaš brskalnik, kadar koli obiščete našo storitev ali ko do storitve dostopate prek mobilne naprave.

Tehnologije sledenja in piškotki

Za sledenje dejavnosti v naši storitvi in ​​shranjevanje določenih informacij uporabljamo piškotke in podobne tehnologije sledenja. Uporabljene tehnologije sledenja so svetilniki, oznake in skripte za zbiranje in sledenje informacij ter za izboljšanje in analizo naše storitve. Tehnologije, ki jih uporabljamo, lahko vključujejo:

  • Piškotki ali piškotki brskalnika. Piškotek je majhna datoteka, shranjena v vaši napravi. Svojemu brskalniku lahko naročite, da zavrne vse piškotke ali da navede, kdaj je piškotek poslan. Če pa piškotkov ne sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše storitve. Naša storitev lahko uporablja piškotke, razen če ste nastavitve brskalnika prilagodili tako, da zavrača piškotke.
  • Spletni svetilniki. Določeni razdelki naše storitve in naša e-pošta lahko vsebujejo majhne elektronske datoteke, znane kot spletni svetilniki (imenovani tudi jasni gifi, oznake slikovnih pik in gifi z eno slikovno piko), ki podjetju omogočajo na primer štetje uporabnikov, ki so obiskali te strani. ali odprl e-poštno sporočilo in za drugo povezano statistiko spletnega mesta (na primer beleženje priljubljenosti določenega razdelka in preverjanje celovitosti sistema in strežnika).

Piškotki so lahko "trajni" ali "sejni" piškotki. Trajni piškotki ostanejo na vašem osebnem računalniku ali mobilni napravi, ko prekinete povezavo, medtem ko se sejni piškotki izbrišejo takoj, ko zaprete spletni brskalnik.

Sejne in trajne piškotke uporabljamo za spodaj navedene namene:

  • Nujni/nujni piškotki

    Vrsta: Sejni piškotki

    Upravlja: Us

    Namen: Ti piškotki so bistveni za zagotavljanje storitev, ki so na voljo na spletnem mestu, in za uporabo nekaterih njegovih funkcij. Pomagajo pri preverjanju pristnosti uporabnikov in preprečujejo goljufivo uporabo uporabniških računov. Brez teh piškotkov storitev, ki ste jih zahtevali, ni mogoče zagotoviti in te piškotke uporabljamo samo, da vam zagotovimo te storitve.

  • Politika piškotkov / Piškotki za sprejemanje obvestil

    Vrsta: trajni piškotki

    Upravlja: Us

    Namen: Ti piškotki ugotavljajo, ali so uporabniki sprejeli uporabo piškotkov na spletnem mestu.

  • Funkcionalni piškotki

    Vrsta: trajni piškotki

    Upravlja: Us

    Namen: Ti piškotki nam omogočajo, da si zapomnimo izbire, ki jih naredite, ko uporabljate spletno mesto, kot je zapomnitev vaših podatkov za prijavo ali jezikovnih nastavitev. Namen teh piškotkov je, da vam zagotovimo bolj osebno izkušnjo in preprečimo, da bi morali znova vnašati svoje nastavitve vsakič, ko uporabljate spletno mesto.

  • Piškotki za sledenje in delovanje

    Vrsta: trajni piškotki

    Upravljajo: tretje osebe

    Namen: Ti piškotki se uporabljajo za sledenje informacijam o prometu na spletnem mestu in o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. Podatki, zbrani s temi piškotki, vas lahko neposredno ali posredno identificirajo kot posameznega obiskovalca. To je zato, ker so zbrani podatki običajno povezani s psevdonimnim identifikatorjem, povezanim z napravo, ki jo uporabljate za dostop do spletnega mesta. Te piškotke lahko uporabimo tudi za testiranje novih strani, funkcij ali novih funkcij spletnega mesta, da vidimo, kako se naši uporabniki odzivajo nanje.

Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, in vaših izbirah glede piškotkov obiščite našo Politiko piškotkov ali razdelek o piškotkih v naši Politiki zasebnosti.

Uporaba vaših osebnih podatkov

Podjetje lahko uporablja osebne podatke za naslednje namene:

  • Za zagotavljanje in vzdrževanje naše storitve, vključno z nadzorom uporabe naše storitve.

  • Če želite upravljati svoj račun: za upravljanje vaše registracije kot uporabnika storitve. Osebni podatki, ki jih posredujete, vam lahko omogočijo dostop do različnih funkcij storitve, ki so vam na voljo kot registriranemu uporabniku.

  • Za izvedbo pogodbe: razvoj, skladnost in sklenitev kupoprodajne pogodbe za izdelke, predmete ali storitve, ki ste jih kupili, ali katere koli druge pogodbe z nami prek storitve.

  • Za stik z vami: Za stik z vami po e-pošti, telefonskih klicih, SMS-ih ali drugih enakovrednih oblikah elektronske komunikacije, kot so potisna obvestila mobilne aplikacije v zvezi s posodobitvami ali informativnimi sporočili v zvezi s funkcionalnostmi, izdelki ali pogodbenimi storitvami, vključno z varnostnimi posodobitvami, kadar je to potrebno ali razumno. za njihovo izvajanje.

  • Da vam zagotovim z novicami, posebnimi ponudbami in splošnimi informacijami o drugem blagu, storitvah in dogodkih, ki jih ponujamo, ki so podobni tistim, ki ste jih že kupili ali po njih povpraševali, razen če ste se odločili, da takih informacij ne želite prejemati.

  • Za upravljanje vaših zahtev: Za udeležbo in upravljanje vaših zahtev do nas.

  • Za poslovne prenose: Vaše podatke lahko uporabimo za oceno ali izvedbo združitve, odsvojitve, prestrukturiranja, reorganizacije, razpustitve ali druge prodaje ali prenosa nekaterih ali vseh naših sredstev, bodisi kot delujoče podjetje bodisi kot del stečaja, likvidacije ali podobnega postopka, v katerem so med prenesenimi sredstvi osebni podatki, ki jih imamo o uporabnikih naših storitev.

  • Za druge namene: Vaše podatke lahko uporabimo za druge namene, kot je analiza podatkov, prepoznavanje trendov uporabe, ugotavljanje učinkovitosti naših promocijskih kampanj ter za ocenjevanje in izboljšanje naše storitve, izdelkov, storitev, trženja in vaše izkušnje.

Vaše osebne podatke lahko delimo v naslednjih primerih:

  • S ponudniki storitev: Vaše osebne podatke lahko delimo s ponudniki storitev za spremljanje in analizo uporabe naše storitve, za obdelavo plačil, za vzpostavitev stika z vami.
  • Za poslovne prenose: Vaše osebne podatke lahko delimo ali posredujemo v povezavi z ali med pogajanji o kakršni koli združitvi, prodaji sredstev podjetja, financiranju ali nakupu celotnega ali dela našega poslovanja drugemu podjetju.
  • S podružnicami: Vaše podatke lahko delimo z našimi podružnicami, v tem primeru bomo od teh podružnic zahtevali, da spoštujejo ta pravilnik o zasebnosti. Povezane družbe vključujejo naše matično podjetje in vse druge podružnice, partnerje v skupnih vlaganjih ali druga podjetja, ki jih nadzorujemo ali so pod skupnim nadzorom z nami.
  • S poslovnimi partnerji: Vaše podatke lahko delimo z našimi poslovnimi partnerji, da vam ponudimo določene izdelke, storitve ali promocije.
  • Z drugimi uporabniki: ko delite osebne podatke ali kako drugače komunicirate na javnih območjih z drugimi uporabniki, si te podatke lahko ogledajo vsi uporabniki in se lahko javno distribuirajo zunaj.
  • Z vašim soglasjem: Vaše osebne podatke lahko razkrijemo za kateri koli drug namen z vašim soglasjem.

Hramba vaših osebnih podatkov

Družba bo hranila vaše osebne podatke samo toliko časa, kot je potrebno za namene, določene v tem pravilniku o zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo hranili in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših pravnih obveznosti (na primer, če moramo obdržati vaše podatke zaradi skladnosti z veljavno zakonodajo), reševanje sporov in uveljavljanje naših pravnih pogodb in politik.

Podjetje bo podatke o uporabi hranilo tudi za namene interne analize. Podatki o uporabi se na splošno hranijo krajše časovno obdobje, razen kadar se ti podatki uporabljajo za krepitev varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti naše storitve ali če smo zakonsko zavezani hraniti te podatke dlje časa.

Prenos vaših osebnih podatkov

Vaši podatki, vključno z osebnimi podatki, se obdelujejo v poslovnih pisarnah družbe in na vseh drugih mestih, kjer se nahajajo stranke, ki sodelujejo pri obdelavi. To pomeni, da se ti podatki lahko prenesejo v računalnike, ki se nahajajo zunaj vaše zvezne države, province, države ali druge vladne jurisdikcije, kjer se zakoni o varstvu podatkov razlikujejo od tistih v vaši jurisdikciji.

Vaše soglasje s tem pravilnikom o zasebnosti, ki mu sledi vaša predložitev takšnih informacij, predstavlja vaše soglasje s tem prenosom.

Družba bo sprejela vse razumno potrebne ukrepe za zagotovitev, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti, in noben prenos vaših osebnih podatkov v organizacijo ali državo, razen če obstaja ustrezen nadzor, vključno z varnostjo Vaši podatki in drugi osebni podatki.

Razkritje vaših osebnih podatkov

Poslovne transakcije

Če je podjetje vključeno v združitev, prevzem ali prodajo sredstev, se lahko prenesejo vaši osebni podatki. Obvestili vas bomo, preden bodo vaši osebni podatki preneseni in zanje velja drugačna politika zasebnosti.

Organi pregona

V določenih okoliščinah se lahko od podjetja zahteva, da razkrije vaše osebne podatke, če to zahteva zakon ali kot odgovor na veljavne zahteve javnih organov (npr. sodišča ali vladne agencije).

Druge zakonske zahteve

Družba lahko razkrije vaše osebne podatke v dobri veri, da je tako dejanje potrebno za:

  • Upoštevajte zakonsko obveznost
  • Zaščitite in branite pravice ali lastnino družbe
  • Preprečiti ali raziskati morebitne kršitve v zvezi s storitvijo
  • Zaščitite osebno varnost uporabnikov storitve ali javnosti
  • Zaščitite pred pravno odgovornostjo

Varnost vaših osebnih podatkov

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas pomembna, vendar ne pozabite, da noben način prenosa prek interneta ali način elektronskega shranjevanja ni 100-odstotno varen. Čeprav si prizadevamo uporabljati komercialno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti njihove popolne varnosti.

Podrobne informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Ponudniki storitev, ki jih uporabljamo, imajo lahko dostop do vaših osebnih podatkov. Ti ponudniki tretjih oseb zbirajo, shranjujejo, uporabljajo, obdelujejo in prenašajo podatke o vaši dejavnosti v naši storitvi v skladu s svojimi pravilniki o zasebnosti.

analitika

Za spremljanje in analizo uporabe naše storitve lahko uporabimo ponudnike storitev tretjih oseb.

E-poštno trženje

Vaše osebne podatke lahko uporabimo, da vas kontaktiramo z glasili, marketinškim ali promocijskim gradivom in drugimi informacijami, ki bi vas lahko zanimale. Lahko se odjavite od prejemanja katerega koli ali vseh teh sporočil od nas, tako da sledite povezavi za odjavo ali navodilom v katerem koli e-poštnem sporočilu, ki ga pošljemo, ali tako, da nas kontaktirate.

Zasebnost CCPA

Ta razdelek z obvestilom o zasebnosti za prebivalce Kalifornije dopolnjuje informacije iz našega pravilnika o zasebnosti in velja izključno za vse obiskovalce, uporabnike in druge, ki prebivajo v zvezni državi Kalifornija.

Kategorije zbranih osebnih podatkov

Zbiramo informacije, ki identificirajo, se navezujejo, opisujejo, sklicujejo, jih je mogoče povezati z določenim potrošnikom ali napravo ali jih je mogoče razumno povezati, neposredno ali posredno, z določenim potrošnikom ali napravo. Sledi seznam kategorij osebnih podatkov, ki jih lahko zbiramo ali so bili zbrani od prebivalcev Kalifornije v zadnjih dvanajstih (12) mesecih.

Upoštevajte, da so kategorije in primeri na spodnjem seznamu opredeljeni v CCPA. To ne pomeni, da smo dejansko zbrali vse primere te kategorije osebnih podatkov, ampak odraža naše prepričanje v dobri veri, kolikor nam je znano, da so nekateri od teh podatkov iz ustrezne kategorije morda zbrani in da so bili zbrani. Določene kategorije osebnih podatkov bi se na primer zbirale samo, če bi nam te osebne podatke posredovali neposredno.

  • Kategorija A: Identifikatorji.

    Primeri: pravo ime, vzdevek, poštni naslov, edinstven osebni identifikator, spletni identifikator, naslov internetnega protokola, e-poštni naslov, ime računa, številka vozniškega dovoljenja, številka potnega lista ali drugi podobni identifikatorji.

    Zbrano: Da.

  • Kategorija B: kategorije osebnih podatkov, navedene v statutu Kalifornijske evidence strank (Cal. Civ. Code § 1798.80(e)).

    Primeri: ime, podpis, številka socialnega zavarovanja, fizične značilnosti ali opis, naslov, telefonska številka, številka potnega lista, številka vozniškega dovoljenja ali državne osebne izkaznice, številka zavarovalne police, izobrazba, zaposlitev, zgodovina zaposlitve, številka bančnega računa, številka kreditne kartice , številko debetne kartice ali druge finančne podatke, zdravstvene podatke ali podatke o zdravstvenem zavarovanju. Nekateri osebni podatki, vključeni v to kategorijo, se lahko prekrivajo z drugimi kategorijami.

    Zbrano: Da.

  • Kategorija C: Zaščitene klasifikacijske značilnosti po kalifornijski ali zvezni zakonodaji.

    Primeri: starost (40 let ali več), rasa, barva kože, predniki, nacionalno poreklo, državljanstvo, vera ali vera, zakonski stan, zdravstveno stanje, telesna ali duševna prizadetost, spol (vključno s spolom, spolno identiteto, izražanjem spola, nosečnostjo ali porodom) in s tem povezana zdravstvena stanja), spolno usmerjenost, veteranski ali vojaški status, genetske informacije (vključno z družinskimi genetskimi informacijami).

    Zbrano: št.

  • Kategorija D: Komercialne informacije.

    Primeri: Zapisi in zgodovina kupljenih ali obravnavanih izdelkov ali storitev.

    Zbrano: Da.

  • Kategorija E: Biometrične informacije.

    Primeri: genetske, fiziološke, vedenjske in biološke značilnosti ali vzorci dejavnosti, ki se uporabljajo za pridobivanje predloge ali drugega identifikatorja ali identifikacijskih informacij, kot so prstni odtisi, odtisi obraza in glasovni odtisi, skeniranje šarenice ali mrežnice, pritisk na tipko, hoja ali drugi fizični vzorci in podatke o spanju, zdravju ali vadbi.

    Zbrano: št.

  • Kategorija F: Internet ali druga podobna omrežna dejavnost.

    Primeri: interakcija z našo storitvijo ali oglas.

    Zbrano: Da.

  • Kategorija G: Geolokacijski podatki.

    Primeri: približna fizična lokacija.

    Zbrano: št.

  • Kategorija H: Senzorični podatki.

    Primeri: zvočne, elektronske, vizualne, toplotne, vohalne ali podobne informacije.

    Zbrano: št.

  • Kategorija I: strokovne ali zaposlitvene informacije.

    Primeri: trenutna ali pretekla delovna zgodovina ali ocene uspešnosti.

    Zbrano: št.

  • Kategorija J: Informacije o izobraževanju, ki niso javne (v skladu z Zakonom o družinskih izobraževalnih pravicah in zasebnosti (20 U.S.C. razdelek 1232g, 34 C.F.R. del 99)).

    Primeri: Zapisi o izobraževanju, neposredno povezani s študentom, ki jih vodi izobraževalna ustanova ali stranka, ki deluje v njenem imenu, kot so ocene, prepisi, seznami razredov, urniki študentov, identifikacijske kode študentov, finančni podatki študentov ali disciplinski zapisi študentov.

    Zbrano: št.

  • Kategorija K: Sklepi na podlagi drugih osebnih podatkov.

    Primeri: profil, ki odraža osebne preference, lastnosti, psihološke trende, predispozicije, vedenje, stališča, inteligenco, sposobnosti in nagnjenosti.

    Zbrano: št.

Po CCPA osebni podatki ne vključujejo:

  • Javno dostopni podatki iz državnih evidenc
  • Deidentificirane ali združene informacije o potrošnikih
  • Informacije, ki so izključene iz področja uporabe CCPA, kot so:
    • Zdravstveni ali medicinski podatki, ki jih zajemata Zakon o prenosljivosti in odgovornosti zdravstvenega zavarovanja iz leta 1996 (HIPAA) in Kalifornijski zakon o zaupnosti medicinskih informacij (CMIA), ali podatki o kliničnih preskušanjih
    • Osebni podatki, za katere veljajo nekateri sektorski zakoni o zasebnosti, vključno z Zakonom o poštenem poročanju o kreditih (FRCA), Zakonom Gramm-Leach-Bliley (GLBA) ali Kalifornijskim zakonom o zasebnosti finančnih informacij (FIPA) in Zakonom o varstvu zasebnosti voznikov iz leta 1994

Viri osebnih podatkov

Zgoraj navedene kategorije osebnih podatkov pridobivamo iz naslednjih kategorij virov:

  • Neposredno od vas. Na primer iz obrazcev, ki jih izpolnite v naši storitvi, preferenc, ki jih izrazite ali zagotovite prek naše storitve, ali iz vaših nakupov v naši storitvi.
  • Posredno od vas. Na primer iz opazovanja vaše dejavnosti v naši storitvi.
  • Samodejno od vas. Na primer prek piškotkov, ki jih mi ali naši ponudniki storitev nastavimo na vaši napravi, ko krmarite po naši storitvi.
  • Od ponudnikov storitev. Na primer prodajalci tretjih oseb za spremljanje in analizo uporabe naše storitve, prodajalci tretjih oseb za obdelavo plačil ali drugi prodajalci tretjih oseb, ki jih uporabljamo za zagotavljanje storitve za vas.

Uporaba osebnih podatkov v poslovne ali komercialne namene

Osebne podatke, ki jih zbiramo, lahko uporabimo ali razkrijemo za "poslovne namene" ali "komercialne namene" (kot je opredeljeno v CCPA), kar lahko vključuje naslednje primere:

  • Za upravljanje naše storitve in zagotavljanje naše storitve za vas.
  • Za zagotavljanje podpore in odgovarjanje na vaša vprašanja, vključno z raziskovanjem in obravnavanjem vaših pomislekov ter spremljanjem in izboljšanjem naše storitve.
  • Da bi izpolnili ali izpolnili razlog, zaradi katerega ste posredovali podatke. Če na primer delite svoje kontaktne podatke, da bi postavili vprašanje o naši storitvi, bomo te osebne podatke uporabili za odgovor na vašo poizvedbo. Če posredujete svoje osebne podatke za nakup izdelka ali storitve, bomo te podatke uporabili za obdelavo vašega plačila in lažjo dostavo.
  • Za odzivanje na zahteve organov pregona in v skladu z veljavno zakonodajo, sodno odredbo ali vladnimi predpisi.
  • Kot vam je opisano pri zbiranju vaših osebnih podatkov ali kot je drugače določeno v CCPA.
  • Za notranje administrativne in revizijske namene.
  • Za odkrivanje varnostnih incidentov in zaščito pred zlonamernimi, zavajajočimi, goljufivimi ali nezakonitimi dejavnostmi, vključno, kadar je to potrebno, za pregon odgovornih za takšne dejavnosti.

Upoštevajte, da so zgornji primeri ilustrativni in niso izčrpni. Za več podrobnosti o tem, kako uporabljamo te informacije, glejte razdelek »Uporaba vaših osebnih podatkov«.

Če se odločimo zbrati dodatne kategorije osebnih podatkov ali uporabiti osebne podatke, ki smo jih zbrali za materialno drugačne, nepovezane ali nezdružljive namene, bomo posodobili ta pravilnik o zasebnosti.

Razkritje osebnih podatkov v poslovne ali komercialne namene

Lahko uporabimo ali razkrijemo in smo morda uporabili ali razkrili v zadnjih dvanajstih (12) mesecih naslednje kategorije osebnih podatkov za poslovne ali komercialne namene:

  • Kategorija A: Identifikatorji
  • Kategorija B: kategorije osebnih podatkov, navedene v statutu kalifornijske evidence strank (Cal. Civ. Code § 1798.80(e))
  • Kategorija D: Komercialne informacije
  • Kategorija F: Internet ali druga podobna omrežna dejavnost

Upoštevajte, da so zgoraj navedene kategorije opredeljene v CCPA. To ne pomeni, da so bili vsi primeri te kategorije osebnih podatkov dejansko razkriti, ampak odraža naše prepričanje v dobri veri, kolikor nam je znano, da so nekateri od teh podatkov iz ustrezne kategorije morda razkriti in so morda bili razkriti.

Ko razkrijemo osebne podatke za poslovne ali komercialne namene, sklenemo pogodbo, ki opisuje namen in od prejemnika zahteva, da ohrani te osebne podatke zaupne in jih ne uporablja za noben namen, razen za izvajanje pogodbe.

Prodaja osebnih podatkov

Kot je opredeljeno v CCPA, "prodaja" in "prodaja" pomenita prodajo, najem, objavo, razkritje, razširjanje, dajanje na voljo, prenos ali kako drugače posredovanje osebnih podatkov potrošnika ustno, pisno ali z elektronskimi ali drugimi sredstvi posla tretji osebi za dragoceno plačilo. To pomeni, da smo v zameno za posredovanje osebnih podatkov morda prejeli nekakšno korist, vendar ne nujno denarno.

Upoštevajte, da so spodaj navedene kategorije opredeljene v CCPA. To ne pomeni, da so bili vsi primeri te kategorije osebnih podatkov dejansko prodani, ampak odraža naše prepričanje v dobri veri, kolikor nam je znano, da so nekateri od teh podatkov iz ustrezne kategorije morda in so se delili za vrednost v zameno .

Lahko prodamo in smo morda prodali v zadnjih dvanajstih (12) mesecih naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • Kategorija A: Identifikatorji
  • Kategorija B: kategorije osebnih podatkov, navedene v statutu kalifornijske evidence strank (Cal. Civ. Code § 1798.80(e))
  • Kategorija D: Komercialne informacije
  • Kategorija F: Internet ali druga podobna omrežna dejavnost

Delitev osebnih podatkov

Vaše osebne podatke, opredeljene v zgornjih kategorijah, lahko delimo z naslednjimi kategorijami tretjih oseb:

  • Ponudniki storitev
  • Procesorji plačil
  • Naše podružnice
  • Naši poslovni partnerji
  • Prodajalci tretjih oseb, katerim nas vi ali vaši zastopniki pooblastite, da razkrijemo vaše osebne podatke v zvezi z izdelki ali storitvami, ki vam jih nudimo

Prodaja osebnih podatkov mladoletnikov, mlajših od 16 let

Z našo storitvijo ne zbiramo zavestno osebnih podatkov mladoletnikov, mlajših od 16 let, čeprav lahko to počnejo nekatera spletna mesta tretjih oseb, do katerih povezujemo. Ta spletna mesta tretjih oseb imajo lastne pogoje uporabe in pravilnike o zasebnosti, starše in zakonite skrbnike pa spodbujamo, naj spremljajo uporabo interneta svojih otrok in otrokom naročijo, naj nikoli ne posredujejo informacij na drugih spletnih mestih brez njihovega dovoljenja.

Ne prodajamo osebnih podatkov potrošnikov, za katere dejansko vemo, da so mlajši od 16 let, razen če prejmemo potrditveno pooblastilo (»pravica do privolitve«) bodisi od potrošnika, ki je star med 13 in 16 let, ali starš ali skrbnik Potrošnika, mlajšega od 13 let. Potrošniki, ki se odločijo za prodajo osebnih podatkov, se lahko kadar koli odjavi od prihodnje prodaje. Če želite uveljaviti pravico do zavrnitve, nam lahko vi (ali vaš pooblaščeni zastopnik) pošljete zahtevo tako, da nas kontaktirate.

Če imate razlog za domnevo, da nam je otrok, mlajši od 13 (ali 16) let, posredoval osebne podatke, se obrnite na nas z dovolj podrobnostmi, da lahko te podatke izbrišemo.

Vaše pravice po CCPA

CCPA zagotavlja prebivalcem Kalifornije posebne pravice v zvezi z njihovimi osebnimi podatki. Če ste rezident Kalifornije, imate naslednje pravice:

  • Pravica do obvestila. Imate pravico do obvestila, katere kategorije osebnih podatkov se zbirajo in za kakšne namene se osebni podatki uporabljajo.
  • Pravica zahtevati. V skladu z CCPA imate pravico zahtevati, da vam razkrijemo podatke o našem zbiranju, uporabi, prodaji, razkritju v poslovne namene in deljenju osebnih podatkov. Ko prejmemo in potrdimo vašo zahtevo, vam bomo razkrili:
    • Kategorije osebnih podatkov, ki smo jih zbrali o vas
    • Kategorije virov za osebne podatke, ki smo jih zbrali o vas
    • Naš poslovni ali komercialni namen za zbiranje ali prodajo teh osebnih podatkov
    • Kategorije tretjih oseb, s katerimi delimo te osebne podatke
    • Posebni deli osebnih podatkov, ki smo jih zbrali o vas
    • Če smo prodali vaše osebne podatke ali razkrili vaše osebne podatke za poslovne namene, vam bomo razkrili:
      • Prodane kategorije osebnih podatkov
      • Razkrite kategorije kategorij osebnih podatkov
  • Pravica zavrniti prodajo osebnih podatkov (opt-out). Pravico imate, da nam naročite, naj ne prodajamo vaših osebnih podatkov. Če želite poslati zahtevo za zavrnitev, nas kontaktirajte.
  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov. Pravico imate zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, z nekaterimi izjemami. Ko prejmemo in potrdimo vašo zahtevo, bomo izbrisali (in našim ponudnikom storitev naročili, naj izbrišejo) vaše osebne podatke iz naših evidenc, razen če velja izjema. Vašo zahtevo za izbris lahko zavrnemo, če je hramba podatkov potrebna za nas ali naše ponudnike storitev, da:
    • Dokončati transakcijo, za katero smo zbrali osebne podatke, zagotoviti blago ali storitev, ki ste jo zahtevali, izvesti razumno pričakovana dejanja v okviru našega tekočega poslovnega odnosa z vami ali drugače izpolniti našo pogodbo z vami.
    • Zaznajte varnostne incidente, zaščitite pred zlonamernimi, zavajajočimi, goljufivimi ali nezakonitimi dejavnostmi ali preganjajte odgovorne za takšne dejavnosti.
    • Izdelke za odpravljanje napak za prepoznavanje in popravljanje napak, ki škodujejo obstoječemu predvidenemu delovanju.
    • Uveljavljati svobodo govora, zagotoviti pravico drugega potrošnika do uveljavljanja svoje pravice do svobode govora ali uveljavljati drugo pravico, ki jo določa zakon.
    • Upoštevajte kalifornijski zakon o zasebnosti elektronskih komunikacij (Cal. Penal Code § 1546 et. seq.).
    • Sodelujte v javnih ali strokovno pregledanih znanstvenih, zgodovinskih ali statističnih raziskavah v javnem interesu, ki so v skladu z vsemi drugimi veljavnimi etičnimi zakoni in zakoni o zasebnosti, kadar bi brisanje podatkov verjetno onemogočilo ali resno škodovalo dosežkom raziskave, če ste predhodno dali informirano soglasje. .
    • Omogočite izključno interno uporabo, ki je razumno usklajena s pričakovanji potrošnikov na podlagi vašega odnosa z nami.
    • Upoštevajte zakonsko obveznost.
    • Naredite druge interne in zakonite uporabe teh informacij, ki so združljive s kontekstom, v katerem ste jih posredovali.
  • Pravica do nediskriminacije. Pravico imate, da ne boste diskriminirani pri uveljavljanju katere koli svoje potrošniške pravice, vključno z:
    • Zavračanje blaga ali storitev za vas
    • Zaračunavanje različnih cen ali stopenj za blago ali storitve, vključno z uporabo popustov ali drugih ugodnosti ali nalaganjem kazni
    • Zagotavljanje drugačne ravni ali kakovosti blaga ali storitev za vas
    • Namigovanje, da boste za blago ali storitve prejeli drugačno ceno ali stopnjo ali drugačno raven ali kakovost blaga ali storitev

Uveljavljanje vaših pravic do varstva podatkov CCPA

Če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic po CCPA in če ste prebivalec Kalifornije, se lahko obrnete na nas:

  • Z obiskom te strani na naši spletni strani: https://bavarianoldschool.com
  • Tako, da nam pošljete e-pošto: clickalinashop@gmail.com

Samo vi ali oseba, registrirana pri državnem sekretarju Kalifornije, ki jo pooblastite, da deluje v vašem imenu, lahko vložite preverljivo zahtevo v zvezi z vašimi osebnimi podatki.

Vaša zahteva za nas mora:

  • Zagotovite dovolj informacij, ki nam omogočajo razumno preverjanje, da ste oseba, o kateri smo zbrali osebne podatke, ali pooblaščeni predstavnik
  • Svojo zahtevo opišite dovolj podrobno, da jo lahko pravilno razumemo, ovrednotimo in se nanjo odzovemo

Ne moremo odgovoriti na vašo zahtevo ali vam posredovati zahtevanih informacij, če ne moremo:

  • Preverite svojo identiteto ali pooblastilo za vložitev zahteve
  • In potrdite, da se osebni podatki nanašajo na vas

Zahtevane podatke bomo brezplačno razkrili in dostavili v 45 dneh po prejemu vaše preverljive zahteve. Rok za predložitev zahtevanih informacij se lahko enkrat podaljša za dodatnih 45 dni, kadar je to razumno potrebno in s predhodnim obvestilom.

Vsa razkritja, ki jih zagotovimo, bodo zajemala le 12-mesečno obdobje pred prejemom preverljive zahteve.

Za zahteve po prenosljivosti podatkov bomo izbrali obliko za zagotavljanje vaših osebnih podatkov, ki je takoj uporabna in bi vam morala omogočati nemoten prenos informacij od enega subjekta do drugega subjekta.

Ne prodajaj mojih osebnih podatkov

Imate pravico zavrniti prodajo svojih osebnih podatkov. Ko od vas prejmemo in potrdimo preverljivo zahtevo potrošnika, bomo prenehali prodajati vaše osebne podatke. Če želite uveljaviti svojo pravico do zavrnitve, se obrnite na nas.

Ponudniki storitev, s katerimi sodelujemo (na primer naši partnerji za analitiko ali oglaševanje), lahko v storitvi uporabljajo tehnologijo, ki prodaja osebne podatke, kot določa zakon CCPA. Če želite onemogočiti uporabo vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja na podlagi zanimanja in te morebitne prodaje, kot je opredeljeno v zakonu CCPA, lahko to storite tako, da sledite spodnjim navodilom.

Upoštevajte, da je morebitna zavrnitev specifična za brskalnik, ki ga uporabljate. Morda se boste morali odjaviti v vsakem brskalniku, ki ga uporabljate.

Spletna stran

Lahko se odjavite od prejemanja oglasov, ki so prilagojeni našim ponudnikom storitev, tako da sledite našim navodilom v storitvi:

Zavrnitev bo v vaš računalnik namestila piškotek, ki je edinstven za brskalnik, ki ga uporabljate za zavrnitev. Če zamenjate brskalnik ali izbrišete piškotke, ki jih je shranil vaš brskalnik, se boste morali znova odjaviti.

Mobilne naprave

Vaša mobilna naprava vam lahko omogoči, da onemogočite uporabo informacij o aplikacijah, ki jih uporabljate, da vam prikazujejo oglase, ki so ciljno usmerjeni na vaša zanimanja:

  • »Opt out of Interest-Based Ads« ali »Opt out of Ads Personalization« v napravah Android
  • »Omeji sledenje oglasom« na napravah iOS

Zbiranje informacij o lokaciji iz vaše mobilne naprave lahko tudi ustavite tako, da spremenite nastavitve na svoji mobilni napravi.

Zasebnost otrok

Naša storitev ne obravnava nikogar, mlajšega od 13 let. Zavestno ne zbiramo osebnih podatkov od nikogar, mlajšega od 13 let. Če ste starš ali skrbnik in veste, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, prosimo, kontaktiraj nas. Če izvemo, da smo zbirali osebne podatke od kogar koli, mlajšega od 13 let, brez potrditve soglasja staršev, sprejmemo ukrepe za odstranitev teh podatkov iz naših strežnikov.

Če se moramo zanašati na soglasje kot pravno podlago za obdelavo vaših podatkov in vaša država zahteva soglasje starša, bomo morda zahtevali soglasje vašega starša, preden zberemo in uporabimo te podatke.

Povezave do drugih spletnih mest

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki jih ne upravljamo mi. Če kliknete povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na spletno stran te tretje osebe. Močno vam svetujemo, da pregledate Politiko zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Nimamo nadzora in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, pravilnike o zasebnosti ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Naš pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo. O vseh spremembah vas bomo obvestili z objavo novega pravilnika o zasebnosti na tej strani.

Preden bo sprememba stopila v veljavo, vas bomo obvestili po e-pošti in/ali z vidnim obvestilom v naši storitvi in ​​posodobili datum »Nazadnje posodobljeno« na vrhu tega pravilnika o zasebnosti.

Svetujemo vam, da redno pregledujete ta pravilnik o zasebnosti za morebitne spremembe. Spremembe tega pravilnika o zasebnosti začnejo veljati, ko so objavljene na tej strani.

Kontaktiraj nas

Če imate kakršna koli vprašanja o tem pravilniku o zasebnosti, nas lahko kontaktirate:

  • Z obiskom te strani na naši spletni strani: https://bavarianoldschool.com
  • Tako, da nam pošljete e-pošto: clickalinashop@gmail.com